'Leef! met voedselallergie' is een online training voor mensen met een voedselallergie. De training is bedoeld om het omgaan met een voedselallergie in het dagelijks leven te vergemakkelijken. De training is een aanvulling op de medische zorg die u krijgt van uw diëtist, huisarts of specialist.

 

Voor wie?

'Leef! met voedselallergie' is bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar met een voedselallergie.  Ook bestaat er een specifieke training voor ouders van jonge kinderen met een voedselallergie. Diëtisten, huisartsen en specialisten kunnen de training aanbieden als aanvulling op de eerste- en tweedelijnszorg.
 
Inhoud training

 

De training bestaat uit zes modules met informatie, ervaringsverhalen van patiënten, video's en oefeningen.

 

Voedselallergie Groenteafdeling
Voedselallergie Dieet bij voedselallergie
diagnostiek Kruisreacties
Diagnostiek Kruisreacties
Behandeling Omgaan met voedselallergie
Allergische reactie Omgaan met een voedselallergie

 

Loopt u met vragen als: bij welke klachten moet ik mijn medicatie nemen, kan ik nog uit eten gaan met een voedselallergie of is mijn voeding wel volwaardig nu ik veel voedingsmiddelen niet kan eten?

Door de training te doorlopen, krijgt u antwoorden op deze en nog vele andere vragen en leert u met uw voedselallergie om te gaan in het dagelijks leven.

 

Hoe kunt u meedoen?

 

Wilt u meedoen aan de online training? Vraag uw diëtist, huisarts of specialist om u op te geven via deze website. Hiervoor heeft uw behandelaar uw e-mailadres nodig. U krijgt dan een wachtwoord per e-mail toegestuurd.

 
Geen kosten


Deelname aan de training is gratis.

 

Samenwerking

De training is ontwikkeld door de afdeling dermatologie en allergologie van het UMC Utrecht, in samenwerking met de Stichting Voedselallergie, het Anafylaxis Netwerk en het Voedingscentrum.